Articole

Competitii

ABSA CAPE EPIC 2017

Luni, 19 Decembrie 2016
La începutul lunii octombrie a fost dezvăluit traseul celei de-a 14-a ediții a celebrei competiții de mountain bike Absa Cape Epic. Între timp au apărut tot felul de anunțuri interesante legate de această competiție, denumită de mulți cea mai dificilă competție de mountain bike din lume. În ce privește traseul vor fi 7 etape precedate de un prolog, în total 691 km și o diferență de nivel însumată de 15.400 de metrii. Totul în zona Western Cape din sudul Africii. Prologul se va defășura la fel ca și în 2016 la Meerendal Wine Estate, urmând apoi ca riderii să parcurgă 4 etape tip buclă și 3 etape de transfer între orașele Hermanus, Greyton, Elgin și cu marele final la Val de Vie. Cea mai grea etapă, cel puțin în teorie, pare a fi etapa a 6-a în lungime de 103km cu o diferență de nivel de 2.750m care include și una din cele mai grele cățărări din zonă, celebră din edițiile precedente ale competiției, Groenlandberg.

Scott se alătură echipei Absa Cape Epic din 2017

Zonele de asistență tehnică de la Absa Cape Epic, de obicei 3 în fiecare etapă, sunt an de an scenele unor mari drame: anvelope distruse, jante sparte, spite rupte, schimbătoare deteriorate și multe altele au fost înlocuite sau reparate în aceste zone. Mulți rideri au fost salvați de la un abandon nefericit de priceperea și disponibilitatea mecanicilor de la zonele tehnice. În afara acestor zone riderii nu pot primi niciun ajutor din exterior în afară de cel al colegilor de echipă. De anul viitor aceste zone vor deveni și mai bine organizate după ce Scott a anunțat implicarea în această parte a competiției Absa Cape Epic. Scott Tech Zones vor oferi suport tehnic complet pentru toți concurenții, indiferent de marca de bicicletă și componentele pe care le utilizează. Joggie Prinsloo, Scott Brand Manager, a spus în legătură cu acest parteneriat: "Suntem mândri să fim asociați cu Absa Cape Epic. Ne dorim să dezvoltăm această relație și să ajutăm toți riderii să termine cursa. În plus față de suportul neutru vom oferi o zonă complementară de service la fiecare “race village” dedicată riderilor Scott.


Cape Epic devine obiectiv pentru campionul olimpic

Scott are o istorie lungă de sponsorizare a riderilor de top în Absa Cape Epic. În 2017 campionul olimpic și mondial Nino Schurter va încerca să-și adauge în palmares prima victorie în această competiție. El va face echipă cu proaspătul său coleg de la Scott-Odlo MTB Racing Team, elvețianul Matthias Stirnemann. Cei doi îi vor avea ca echipă de suport pe alți doi membrii ai Scott-Odlo, Andri Frischknecht și Michiel van der Heijden. Schurter și Stirnemann au terminat pe locul 3 în această toamnă o altă competiție pe etape dificilă, Swiss Epic.
Schurter este cel mai important nume din mountain biking în acest moment cu 3 titluri de campion mondial, de 3 ori câștigător al clasamentului general al Cupei Mondiale și 3 medalii (aur, argint și bronz) la Jocurile Olimpice. Deși a declarat că Absa Cape Epic este un obiectiv pentru viitor, având în vedere pedigree-ul său de racer cu siguranță Nino Schurter va încerca să câștige competiția și în 2017.

Scott Geiger Team – prima participare la Absa Cape Epic

Doi din riderii de top din România vor fi prezenți în premieră la Cape Epic anul viitor. Tudor Oprea și Lucian Logigan vor aborda pentru prima dată în cariera lor sportivă o astfel de competiție și au un obiectiv îndrăzneț, clasarea în top 10. Bicicletele pe care vor concura sunt Scott Spark RC 900 SL echipate cu componente Shimano XTR Di2. Cei doi au început deja pregătirile și au în program un cantonament în sudul Turciei dar și participarea la o altă competiție pe etape de categorie HorsClass, Cyprus Sunshine Cup, la finele lunii februarie. Scott Geiger Team pregătește un film în 3 episoade cu pregătirea celor doi rideri pentru aventura africană.

Aboneaza-te si cele mai noi stiri vor pedala catre inbox-ul tau