Articole

Echipament

Kenda Juggernaut Pro 4.5 - TEST

Marti, 17 Ianuarie 2017
Cu ce anvelope să te dai pe zăpadă? O întrebare pe care ne-o punem în perioada asta, mai ales când vedem cum ninge afară. Dacă ai un fat bike testul facut de revista online fat-bike.de te poate ajuta să te decizi. Aceștia au testat modelul Juggernaut de 4.5” de la Kenda cu rezultate foarte pozitive.


Cei care au testat anvelopa au fost încântați de aderența acesteia pe zăpadă și noroi, dar cel mai mult au fost impresionați de confortul pe care îl oferă. De asemenea profilul rotund face ca bicicleta să se comporte natural pe viraje, fără surprize neplăcute sau tendințe de a vira singură, lucruri întâlnite deseori la anvelope atât de late.


În ce privește presiunea, 0.4 bari oferă un compromis bun între confort și frecare, atât în varianta cu cameră cât și în cea tubeless. Interesant este faptul că Juggernaut oferă încredere și este ușor de manevrat chiar și la 0.35 bari. Această “însușire rară” face din Juggernaut o anvelopă predestinată pentru trail-uri dure, în special pe biciclete fără suspensie.


Concluzia celor de la fat-bike.de a fost că Juggernaut este una din cele mai performante anvelope disponibile în acest moment pentru fat bike. Compromisul excelent între greutate, rigiditate, confort și capacitatea de a performa într-un interval mare de presiuni sunt detalii oarecum necunoscute până acum. Dar punctele importante ale acestei anvelope sunt frecarea redusă, capacitatea de virare și tracțiunea.

Aboneaza-te si cele mai noi stiri vor pedala catre inbox-ul tau