Articole

Echipament

KORYAK – Primul dropper post de la PRO

Miercuri, 05 Octombrie 2016
Tijele de șa reglabile sunt tot mai mult utilizate în ultima perioadă. Inițial folosite exclusiv pe bicicletele de All Mountain acestea au devenit tot mai populare și în rândul altor categorii de rideri. În cazul competițiilor acest lucru se datorează mai ales creșterii gradului de dificultate a traseelor, dar și capacității producătorilor de a veni cu produse tot mai fiabile și mai ușoare. Pentru cei care folosesc mountain bike-urile în scop recrețional acest tip de tijă aduce un plus de confort și de încredere pe coborâri. PRO a lansat la Eurobike acum o lună prima sa tijă de șa reglabilă.

Cântărind 520g (incusiv maneta și cablul) tija de șa reglabilă Koryak are o cursă de 120mm neindexată, adică poate fi oprită în orice punct din cei 120mm.

Mișcarea fină în jos și răspunsul rapid în sus sunt asigurate de un cartuș cu aer ce poate fi înlocuit dacă este cazul. Mecanismul este operat printr-un cablu ce poate fi tras prin interiorul cadrului până la maneta montată pe ghidon.

În ce privește maneta de acționare a mecanismului, vor fi disponibile două variante una cu colier ce poate fi montată pe stânga sau dreapta ghidonului și una tip Firebold compatibilă cu manetele de frână Shimano I-spec II pentru cei care folosesc acest tip de manete.

Pentru a prelungi durata de utilizare sunt disponibile un set complet de piese de schimb, inclusiv cartuș de aer și bucși.


PRO Koryak dropper post va fi disponibil în diametre de 30.9mm și 31.6mm.

Aboneaza-te si cele mai noi stiri vor pedala catre inbox-ul tau