Articole

Echipament

S-PHYRE – Noua gamă de pantofi de top de la Shimano

Miercuri, 31 August 2016
După multe luni de teste cu cicliști profesioniști pe șosea și rideri din circuitul mondial de cross country Shimano a dezvăluit numele și caracteristicile din spatele pantofilor de ciclism despre care vorbește toată lumea.


Noua gamă de încălțăminte de elită S-PHYRE se potrivește cu ambițiile Shimano de a găsi cele mai avansate soluții tehnice pentru ciclism. Conceptul S-PHYRE are un singur scop – de a maximiza transferul de putere prin găsirea celei mai eficiente combinații între bicicletă, pantofi, mișcarea rider-ului și musculatura acestuia. Acest concept s-a materializat într-o gamă de pantofi de ciclism și șosete pentru șosea și cross-country / cyclocross.


S-PHYRE RC9

Pantofii RC9 sunt punctul culminant al acestui concept și au fost testați intens în sezonul 2016 de echipele Giant Alpecin, LottoNL-Jumbo dar și de alți cicliști cum este Michael Matthews de la Orica-BikeExchange. Exteriorul dintr-o singură bucată este făcut din piele sintetică Teijin Avail rezistentă la întindere și cu foarte bune calități de aerisire. Mecanismul de închidere este format din două sisteme Boa IP1 pentru a permite micro-ajustări rapide și precise.


Construcția externalizată a cupei călcâiului și eliminarea bordurii de deasupra tălpii au permis reducerea greutății la 232 g. Transferul de putere este  eficientizat și cu ajutorul tălpii de carbon ultra-rigidă cu un coeficient de rigiditate de 12. Pantofii vor fi disponibili pe albastru, alb și galben, în mărimi de la 36 la 48 inclusiv jumătăți de măsură și variantă pentru picior lat.


S-PHYRE XC9

XC9 pe de altă parte, combină avantajele de transfer al puterii specifice unui pantof de șosea cu calitățile robuste necesare pentru competițiile off-road. Talpa din carbon cu un coeficient de rigiditate de 11 reduce greutatea la 325g (mărimea 42). În același timp datorită materialelor folosite produse de Michelin oferă o aderență sporită pe pietre și rădăcini dar și pe pedalele SPD. Profilul asimetric al tălpii asigură o mai bună aderență iar crampoanele opționale de 18mm completează combinația câștigătoare a lui XC9 în condiții extreme. XC9 vor fi disponibili pe albastru și galben, în mărimi de la 36 la 48 inclusiv jumătăți de măsură și variantă pentru picior lat.


Pentru a amplifica sinergia dintre pantof și rider S-PHYRE RC9 și XC9 au în completare o gamă de șosete în aceleași culori ca și pantofii. Acestea nu numai că arată bine, ca și pantofii de altfel, dar au o serie de caracteristici importante pentru orice șosetă folosită la activități sportive completate cu detalii specifice ciclismului.

Aboneaza-te si cele mai noi stiri vor pedala catre inbox-ul tau